טיפול באכילה רגשית

טיפול באכילה רגשית

סביר להניח שיצא לכם לראות סרטי דרמה בהם ישנה סצנה שבה אחת הדמויות יושבת על הספה שבביתה, צופה בטלוויזיה כשלגופה פיג'מה ובידיה חטיפים פתוחים או קופסת גלידה ענקית. ברוב המקרים אותה דמות חשה עצב כבד ומתנחמת באכילה. 

הסצנה הזו לקוחה מחיינו ואנשים רבים מוצאים נחמה באכילה ברגעים קשים, כאשר ברוב המקרים לא מדובר על סלט ירקות עם גבינה לבנה של 5%, אלא על מאכלים שמכילים הרבה פחמימות וסוכר. התנהגות זו, שהיא בעצם בריחה לאכילה לא מבוקרת, היא אכילה רגשית,.

אכילה רגשית הינה למעשה אכילה שאינה למטרת הרגעת פיזיולוגי אלא הרגעה של רעב רגשי. 

אכילה זו גורמת לנו לרגיעה לטווח הקצר אך  בטווח הארוך תוביל אותנו לדיכאון, עצבות, רגשות אשמה, בעיות בריאותיות ורגשיות

חשוב לציין שאכילה רגשית לא מלווה אותנו רק ברגעי עצב, אנחנו אוכלים גם כאשר אנחנו משועממים ועייפים. בנוסף, גם את הרגעים המאושרים בחיינו כמו ימי הולדת, חתונות, חגים וכדומה אנחנו אוהבים לציין בליווי מאכלים אהובים.

לא תמיד האדם שסובל מהאכילה הרגשית מזהה שהוא אכן סובל מהבעיה, כך שהדבר הראשון שיש לעשות כדי לטפל בבעיה הוא לזהות שהיא קיימת. לאחר מכן, יהיה ניתן להתחיל לטפל בבעיה ולהתחיל לאכול בצורה נכונה, מבוקרת ומאוזנת.

איך יודעים שיש בעיה? כיצד ניתן לדעת שבאמת מדובר על אכילה רגשית?

העניין הוא שהרבה אנשים, למעשה כמעט כולם אוכלים לפעמים מתוך מניעים רגשיים , לכן, לא תמיד קל להצביע על כך שישנה באמת בעיה, שכן מעידות קטנות אינן זהות לדפוס התנהגות קבוע.

 כדי לדעת האם האדם סובל מאכילה רגשית, עליו לבחון את עצמו על ידי שאילת שאלות שונות ומתן תשובות כנות. חשוב להבין  בין היתר האם האוכל מהווה כלי להימנעות מריבים, האם האכילה מתבצעת כשהאדם נמצא לבד או בחברה, האם ניתן או לא ניתן לשלוט בכמויות של המזון, האם כל נושא האכילה מעורר תחושת תסכול, האם ישנם מצבים בהם האכילה מתבצעת ללא תשומת לב לכך, האם ישנו עיסוק אובססיבי באכילה והאם האוכל מהווה מעין פיצוי לאחר יום קשה. התשובות לשאלות הללו ולאחרות יכולות לסייע לאדם להבין האם הוא אכן סובל מאכילה רגשית. על מנת לאבחן ולטפל באכילה רגשית רצוי מאוד לפנות לבעל מקצוע שמתמחה בתחום כדי לקבל ממנו חוות דעת מקצועית.

ההשלכות הנפשיות והפיזיות של אכילה רגשית

ברוב המקרים מעוררת אכילה רגשית תחושות קשות, ביניהן: אשמה, כעס, תסכול, חוסר שליטה, תחושת בדידות ותחושת ריקנות. באמצעות טיפול מתאים ניתן לדעת כיצד למתן, לשלוט באכילה הנובעת ממניעים רגשיים ולהגיע לשורש הגורמים שמובילים אותנו לאכול במצבים רגשיים. 

אכילה רגשית עלולה לפגוע במצב הבריאותי של האדם ועלולה להוביל ללחץ דם גבוה, סוכרת ובעיות אחרות. האכילה הופכת לתחושה של התמכרות, וקשה לסובלים להבחין בין הרגשות שהם חשים ובין הצורך הפיזי לאכול.

במידה שאתם סובלים מאכילה רגשית או חושדים בכך שאתם סובלים מאכילה רגשית, אתם מוזמנים לפנות אלינו – אל מרכז אלעד שביט, מרכז לתזונה, כושר ורגש ולקבל ייעוץ מקצועי ממומחים בתחום אכילה רגשית.

הצוות המקצועי שלנו יסייע לכם להבין מהן הסיבות שגורמות לאכילה הרגשית שלכם וכיצד ניתן לטפל בבעיה על ידי ביצוע שינויים שייטיבו אתכם.

אתם מוזמנים לפנות אלינו ולקבל ייעוץ מקצועי ואמין.

טיפול באכילה רגשית – אלעד שביט מרכז לתזונה וכושר

אחד הגורמים המשמעותיים שקיימים כיום לבעיה של השמנת יתר היא אכילה רגשית. מדובר באכילה לא מבוקרת שלא מבוצעת מתוך רעב או צורך פיזי במזון וכתלות בכל מקרה פרטני יתכן שיהיה מדובר בכמות אוכל גדולה שנצרכת שלא לצורך. אנשים רבים רואים במזון נחמה כאשר הם חשים דכדוך או עצב ואם הם חשים שהם נמצאם בסערת רגשות הרי שהדרך אל המקרר קצרה ומהירה. טיפול באכילה רגשית חייב לקחת בחשבון מגוון היבטים של התופעה על מנת שאפשר יהיה להתאים אותו במדויק לכל מטופל או מטופלת ולכל מצב. אכילה רגשית יכולה להפוך למנת חלקו של כל אדם, בכל גיל.

איך מתבצע טיפול באכילה רגשית?

אחרי שמובן על ידי אנשי המקצוע שאכן מדובר באכילה רגשית הרי שצריך למצוא את המקור למצוקה אשר בגינה מתבצעת האכילה הבלתי נשלטת. אין טעם לגרום למכשולים בבית ומה שצריך לעשות זה לטפל בשורש הבעיה ולא בתסמינים שלה. טיפול באכילה רגשית חייבת להתבצע על ידי אנשי מקצוע מתאימים, שיוכלו לרדת לעומקו של העניין, להבין מה מפריע או מה מהווה קושי שגורם לאותו אדם לגשת אל המטבח ולחפש את הנחמה והרוגע שלו באוכל ולטפל בקושי הזה ככל האפשר. כל מקרה כזה חייב לקבל את הטיפול האישי והפרטני וזה מה שיבטיח יעילות והתמודדות עם הבעיה.

החשיבות של פנייה אל אנשי מקצוע כמה שיותר מהר

אכילה רגשית היא מדרון חלקלק שחשוב מאד לשים אליו לב ולהתייחס אליו בצורה רצינית ומקצועית. ככל שיעבור הזמן היא יכולה לגרום לנזקים תזונתיים, גופניים ונפשיים כאחד ולכן טיפול באכילה רגשית חייב להתבצע על ידי אנשי מקצוע שמכירים את התחום ובקיאים בו. זה מה שיבטיח שהטיפול יהיה יעיל והאכילה הרגשית הלא בריאה תיפסק כמה שיותר מהר לפני שתגרום להשמנה או לכל תופעת לוואי שלילית אחרת.

מתעניינים בטיפול באכילה רגשית? פנו ל מרכז שביט בחיפה, מרכז לתזונה, כושר ורגש, שם תוכלו לקבל ייעוץ מקצועי פרטני מאנשי מקצוע בעלי ידע וניסיון בתחום זה.

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים נוספים:

סיפור ההצלחה של ווליד

שינוי איכותי בהרכב הגוףהםחתה של 19 ק"ג במשקל לצד הפחתה משמעותית במסת השומן . ווליד ירד מ35% שומן ל19% שומן בתהליך מודרך ובריא

קרא עוד »
סגירת תפריט