ההשפעה של שעת היום על התיאבון והרצון לאכול מזונות עתירי שומן וסוכר.
במהלך היום השעון הביולוגי שלנו משפיע על עייפות, ריכוז, הורמונים, טמפרטורת גוף, קיבלת ריאות ועל תחושת הערב שלנו.
אנשים נבדלים אחד מהשני בשעון הביולוגי שלהם, לא סתם אנחנו אוהבים לקטלג את עצמנו ל"טיפוסי בוקר" או "טיפוסי ערב" . הכוונה היא לזמן שבו אנחנו מרגישים יותר אנרגטיים.
לשעון הביולוגי יש השפעה על תחושת הרעב ועל סגנון האוכל שאנחנו אוהבים לאכול. במחקר שנערך לאחרונה נמצא שאותה ארוחה יוצרת תחושת שובע גבוהה יותר בבוקר מאשר בערב (ועוד יותר בקרב טיפוסי בוקר בהשוואה לטיפוסי ערב). בנוסף בשעות בוקר יש פחות חיבה וחשק ולמאכלים דחוסי קלוריות (עוד יותר בקרב טיפוסי ערב).
פעמים רבות אני שומע תלונות על תחושת רעב בשעות הערב, פחות תחושה שליטה, ובחירה של מזונות עתירי שומן. כאשר בונים תוכנית תזונה אין ספק כי יש צורך להתייחס גם לאספקט הזה. מה שיותר חשוב ממה "מומלץ לאכול בערב" הוא מה אתם מרגישים שאתם צריכים בערב ולהתאים לכך את התוכנית התזונתית לצד עבודה על הרגלים.
Beaulieu, K.; Oustric, P.; Alkahtani, S.; Alhussain, M.; Pedersen, H.; Salling Quist, J.; Færch, K.; Finlayson, G. Impact of Meal Timing and Chronotype on Food Reward and Appetite Control in Young Adults. Nutrients 2020, 12(5), 1506; https://doi.org/10.3390/nu12051506.
https://www.mdpi.com/2072-6643/12/5/1506