צריכת חלבון מהצומח לצורך עליה מסת שריר

המודעות לצריכת חלבון גוברת בשנים האחרונות, כאשר צריכת חלבון נאותה מקושרת עם עיכוב בתהליך הסרקופניה ומסייעת לתחושת השובע.
סויה מהווה מקור מצויין לחלבון , כאשר איכות החלבון של הסויה גבוהה ביחס למקורות חלבוניים אחרים מהצומח, אך הגישה הרווחת היא שחלבון מהחי יעיל יותר על מנת להעלות את סנטזת החלבון בשריר לאחר אימוני התנגדות.
הסיבה לכך הינה תכולת לאוצין (אחת מ3 חומוצות האמינו המסועפות BCAA) גבוהה המאפיינת חלבונים מהחי המסייעת לסנטזת החלבון בשריר .
ההמלצה לצריכת לאוצין ע"י הISSN לאחר האימון הינה 3 גר' על מנת למקסם סנטזת חלבון בשריר אך יכולה להיות שונות בדרישה הכמותית בין מבוגרים בגיל השלישי (שיצטרכו יותר) ביחס לצעירים.
על מנת לקבל 3 גר' של לאוצין מסויה נצטרך לצרוך 38 גר' של חלבון סויה דבר שלא בהכרח פרקטי.
למרות זאת במטה אנליזה משנת 2018 נמצא שלא היה הבדל בין חלבון סויה לאבקות חלבון WHEY ביכולת לפתח כח ובעלייה במסת הגוף הרזה בתגובה לאימוני התנגדות.
על פי החוקרים נמצא שמוצרי סויה ותוספי חלבון על בסיס סויה יכולים לשמש מקור הולם לבנית כוח ולהגדלת המסה הרזה כתגובה לאימוני התנגדות.
ניתן בהחלט לשלב בתזונה השבועית שלנו חלבון סויה על מנת להגיע לתוצאות רצויות בעקבות אימוני כוח
Messina, Mark, et al. "No difference between the effects of supplementing with soy protein versus animal protein on gains in muscle mass and strength in response to resistance exercise." International journal of sport nutrition and exercise metabolism(2018): 1-36.‏

שתפו:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

פוסטים נוספים:

נשים ספורטאיות

נשים ספורטאיות: הסיכונים התזונתיים בקרב ספורטאיות נשים: תובנות והמלצות

נשים ספורטאיות: אתגרים תזונתיים נשים ספורטאיות מתמודדות עם אתגרים ייחודיים בתחום התזונה, הנובעים מהדרישות הגבוהות של פעילות גופנית בשילוב עם גורמים פיזיולוגיים והורמונליים. המחקר שנסקר

קרא עוד »
סגירת תפריט