סוכר מוסף- מה אומרות ההמלצות?
סוכר מוסף מתייחס לכל סוכר המוסף למזון כגון סירופ תירס עשיר בפרוקטוז , דקסטרוז, דבש, סירופ מייפל, מולסה, סוכרוז, אגבה וזאת בנוסף לסוכר שכבר קיים במזון, למשל שוקולד מכיל סוכר שמקורו בחלב (לקטוז) בנוסף לסוכרים נוספים המוספים למזון.
לרב מזונות המכילים סוכר מוסף הינם מאוד דחוסים מבחינה אנרגטית ודלים ברכיבי תזונה כגון ויטמינים ומינראלים.
שליטה בכמות שאנו אוכלים תסייע להשיג פרופיל בריאותי טוב יותר, הענות טובה לתהליכי ירידה במשקל והפחתת סיכון לסכרת ומחלות לב.
ההמלצה היא להגביל את צריכת הסוכר המוסף ל10% מסהכ הצריכה הקלורית היומית
Frank, A. P., & Clegg, D. J. (2016). Dietary guidelines for Americans—eat less sugar. Jama, 315(11), 1196-1196