על מנת לרדת במשקל יש להפחית בכמות המזון שאנו צורכים, דבר שנשמע אמנם פשוט אך מלווה גם בלא מעט קשיים בתהליך עבור אנשים.
מחקר הנערך בקרב 101 נשים בגלאי 45-65 לאחר תקופת המנופאוזה אשר סבלו מהשמנה וחולקו ל2 קבוצות:
1. דיאטה מתונה למשך שנה אשר הגבילה את כמות הקלוריות באופן מתון (25%-35% מסך כל הקלוריות).
2. דיאטה "קיצונית" למשך 4 חודשים (65-75% הפחתה מסך כל הקלוריות) אשר צרכו 800 קקל ביום באופן נוזלי ולאחר מכן המשיכו לעוד 8 חודשים של דיאטה מתונה.
שתי הקבוצות צרכו כמות חלבון של 1 גר/קג.
הדיאטה הקשה יותר גרמה אמנם לירידה גדולה יותר במשקל במסת השומן והיקף המותן (מדד להשמנה בטנית) וכן לרידה גדולה יותר במשקל הגוף הרזה (באופן פרופורציונאלי לירידה במשקל) אך הממצא הבעייתי הינו ירידה גדולה בצפיפות העצם במפרק הירך (פי 2 וחצי) וזאת למרות צריכה של 1 גר/חלבון/קג ואספקה של ויטמין D וסידן.
אין בעיה לשלב שייקים ואספקה של קלוריות נוזליות בדיאטה אך לאורך זמן יתכן ודיאטה כזו המתבססת על מעט מאוד קלוריות מנוזלים בלבד (והאמת שגם אם היה משולב מזון מוצק באותה כמות קלוריות) תיהיה קשה לביצוע לחלק גדול מהאנשים לאורך זמן .
בנוסף וחשוב מכך יש להסתכל תמיד על התמונה הכוללת שכן אותם נשים למעשה איבדו ופגעו בצפיפות העצם במפרק הירך דבר המצריך נקיטת משנה זהירות בטח בקרב נשים המועדות לאוסטאופרוסיס, נפילות ושברים .
לכן תמיד היוועצו באנשי מקצוע מוסמכים לצורך התאמת תהליך נכון עבורכם ולזכור תמיד שהחיים לא מסתכמים בקלוריות תפריט ומשקל יש ליצור שינוי איכותי, שינוי בהרגלים לאורך זמן כולל פעילות גופנית, הענות והתמדה בתהליך ותמיד תמיד להסתכל על התמונה הכוללת והמצב הבריאותי של האדם.
Seimon, Radhika V., et al. "Effect of Weight Loss via Severe vs Moderate Energy Restriction on Lean Mass and Body Composition Among Postmenopausal Women With Obesity: The TEMPO Diet Randomized Clinical Trial." JAMA network open 2.10 (2019): e1913733-e1913733.