אגוזי ברזיל והחשש מהרעלת סלניום.

אגוזי ברזיל והחשש מהרעלת סלניום.

אגוזי ברזיל נמצאים בשיח הציבורי זמן רב, מטופלים רבים שואלים אותי האם כדאי לצרוך או להימנע מצריכה של אגוזי ברזיל. מאין נובעת התלבטות זו?  מצד אחד ידוע שלאגוזי הברזיל יתרונות בריאותיים רבים וטעמם הטוב מעודד את הצריכה שלהם, מצד שני אנו נתקלים פעמים רבות בחשש לצרוך אותם מפני חשש מהרעלת סלניום.

האם באמת קיימת תרומה בריאותית לאגוזי ברזיל? האם באמת יש סכנת הרעלה בצריכת אגוזי ברזיל? כמה אגוזי ברזיל כדאי לצרוך? ובכן, על כל אלה ננסה לענות בכתבה הבאה:

אגוזי ברזיל מהווים מקור טוב למגנזיום, ברזל, זרחן , תיאמין (B1) , ניאצין (B3), ויטמין E, פרדוקסיל פוסט (B6), סידן, סיבים תזונתים , נוגדי חמצון ( סקוואלין וטוקופרול) ופיטוסטרולים היכולים לסייע בהפחתת רמת הכולסטרול בדם וכן הם בעלי תכונות אנטיסרטניות (למשל סרטן פרוסטטה)
בנוסף אגוז הברזיל עשיר בשומנים חד בלתי רווים (25%) ו21% שומנים רב בלתי רווים.
אגוז הברזיל מכיל כמות רבה של סלניום. זהו מינראל בעל תפקידים רבים הנחוצים לתפקוד התאים בגוף, תפקוד בלוטת התריס, מערכת החיסון וסיוע בפעילות אנטיאוקסידנטית.
יש לשים לב שכאשר אנו צורכים סלניום (באופן אוראלי) לאורך זמן בכמות גדולה מעבר לגבול העליון (400 מיקרוגרם ליום מעל גיל 18) הדבר עלול לגרום לסלנואיסיס (השפעה רעילה של סלניום), דבר העלול להתבטא בבחילות, הקאות, שלשול, אובדן שיער והפרעות נוירולוגיות.
באגוז ברזיל אחד יש כ68-91 (עפי נתוני USDA) מיקרוגרם של סלניום כלומר יש לצרוך מעל כ 4 אגוזי ברזיל על מנת לעבור את הרף העליון ולהסתכן בתופעות כאלו.
אין זה אומר שצריך לפחד לצרוך אגוזי ברזיל אך מומלץ לשמור על המינון המומלץ כאשר צורכים אגוזי ברזיל באופן קבוע ולאורך זמן.

לתיאום תוכנית תזונתית מותאמת אישית או תוכנית משולבת עם אימוני כושר ניתן ליצור קשר 054-5216626

USDA National Nutrient Database for Standard ReferenceRelease 28
Martin, Sabine, and Wendy Griswold. "Human health effects of heavy metals." Environmental Science and Technology briefs for citizens 15 (2009): 1-6.
Yang, Jun. "Brazil nuts and associated health benefits: A review." LWT-Food science and technology 42.10 (2009): 1573-1580.

שתפו:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

פוסטים נוספים:

סגירת תפריט