תזונה יכולה להציל חיים.
זאת אינה הגזמה.
תמותה ממחלות לב הינה אחת הסיבות המובילות לתמותה בעולם, כאשר חלק מהגורמים למחלות קשורים לאורח החיים שלנו, לדוגמא, דפוסי תזונה לקויים,, עישון, פעילות גופנית מועטה ושתיית אלכוהול מופרזת. תמותת ישראלים מהרגלי תזונה לקויים המעודדים מחלות קרדיו-וסקולריות עומדת על כ10% (נכון ל2016), מספר זה אומנם טוב ביחס למדינות אחרות באירופה (באוקראינה מדובר על 38.2% ממקרי המוות). אבל אף אחד מאיתנו לא רוצה להיכנס לסטטיסטיקה.
מה אנחנו יכולים לעשות על מנת להקטין את הסיכון לתחלואה ותמותה ממחלות קרדיו וסקולריות מבחינה תזונתית?
1. הקפידו על תזונה הכוללת סיבים תזונתיים מפירות, ירקות, דגנים
מלאים וקטניות בכמות של 19-28 גר'/יום.
2. הקפידו על שילוב של פירות וירקות בתפריט היומי.
3. שלבו קטניות בתפריט היומי. אלו מהווים מקור מעולה לויטמינים
ומינראלים, חלבון וסיבים תזונתיים.
4. שלבו פיצוחים טבעיים בתזונה היומית.
5. הגבילו צריכה של מזונות המכילים אומגה 6 בכמות גדולה כגון
שמן סויה, שמן תירס ושמן חריע.
6. הקפידו לשלב מזונות המכילים אומגה 3 כגון סלמון, מקרל, הרינג.
7. הפחיתו צריכה של בשרים מעובדים.
8. הפחיתו את צריכת הנתרן בתפריט היומי.
9. הפחיתו צריכה של משקאות ממותקים.
10. הפחיתו צריכה של שומני טראנס למינימום.
Meier, T., Gräfe, K., Senn, F., Sur, P., Stangl, G. I., Dawczynski, C., … & Lorkowski, S. Cardiovascular mortality attributable to dietary risk factors in 51 countries in the WHO European Region from 1990 to 2016: a systematic analysis of the Global Burden of Disease Study. European Journal of Epidemiology, 1-19.