השפעת סופגניות עם וללא פעילות גופני על משקל הגוף, מסת השומן וגורמי סיכון לבבים בקרב גברים בעלי משקל עודף וגברים הסובלים מהשמנה.
ההשערה במחקר הנוכחי היתה שפעילות גופנית תמנע עלייה במשקל במשקל הגוף ומשקל השומן וכן החמרה במדדי סיכון לבבים בקרב גברים הסובלים ממשקל עודף והשמנה במשך 4 שבועות של צריכת מזון מתרני ולא בריא.
המחקר כלל 28 גברים לא פעילים גופנית בגלאי 19 עד 47 שסובלים ממשקל עודף והשמנה הצרכו 48 סופגניות לאורך 4 שבועות כלומר 2 סופגניות כל יום במשך 6 ימים בשבוע לאורך תקופת המחקר. שהם 14500 קקל.
הגברים חולקו לקבוצת ביקורת
קבוצת פעילות מתונה
קבוצת אימון ממושך
וקבוצת אימון HIIT
הפעילות הגופנית בוצעה 4 ימים בשבוע עם שריפה כלורית ממוצעת של כ 250 קקל.
נמצא שקבוצת הביקורת לא שינתה את הרכב גופה דבר שהוסבר ככל הנראה בתת דיווח
בשאר הקבוצות נמצא בסופו של דבר שבקרב גברים הסבלו מהשמנה ועודף משקל אשר החלו לבצע פעילות גופנית ובמקביל צרכו סופגניות לא היתה השפעה דרמטית על משקל הגוף מסת השומן וכן לא השתנתה רמת הסוכר בדם וכן רמות השומנים והאינסולין בדם גם לא השתנו משמעותית.
בסופו של דבר השינוי במשקל היה 1.8 ק"ג ירידה עד, 3 ק"ג עליה.
לגבי החג לא כל אכילת סופגנייה גורמת לעלייה במשקל אפשר לאכול סופגנייה ולשמור על המשקל הכניסו זאת לתזונה שלכם במידה ואתם רוצים באופן מסודר תהנו הכל עניין של מינונים ואיזונים
הסיכום שלנו שאם הגעתם עד כאן היא לא לעודד אכילה לא מבוקרת של סופגניות אלה אם אתם אוכלים אפילו אם כל יום תהנו רק עשו זאת כמו כל דבר במתינות תוך התייחסות לתזונה הכוללת שלכם כי סופגנייה אחת ביום עם שאר האוכל בסדר לא יגרום לשום אסון