האם צום לסירוגין פוגע במסת השריר

האם צם לסירוגין פוגע במסת השריר?

צם לסירוגין מהווה גישה תזונתית אשר מקבלת פרסום רב בתקופה האחרונה.
ישנן מספר שיטות לגישה. אחת הדרכים לבצע צום זה היא הגבלת זמן האכילה לטווח של 8 שעות וצום של 16 שעות.
כמובן צום יכול להתבצע גם מסיבות דתיות כמו צום הרמדאן הכולל 14-15 שעות צום מהזריחה ועד השקיעה ללא אכילה או שתייה.
אחת החששות בזמן הגבלה קלורית שאנו מבצעים הינה אובדן של משקל גוף רזה הכולל בתוכו גם את מסת השריר שלנו שמושפעת מהמאזן הקלורי מבחינת היכולת לסנטז/לפרק חלבונים דבר העלול לפגע במסת הגוף הרזה שלנו.
שמירה על מסת הגוף הרזה הינה חשובה מבחינת ההוצאה הקלורית שלנו במנוחה שכן אובדן של כל 1 ק"ג משקל גוף ניתן לאבד עד 33 קק"ל /ק"ג מההוצאה האנרגטית במנוחה ו 13 קק"ל ליום עבור כל 1 ק"ג משקל גוף רזה.
בסופו של דבר יתכן וירידה בהוצאה האנרגטית עקב ירידה במשקל הגוף הרזה תפגע בתהליך בתהליך הירידה במשקל (יש ליצור גרעון חדש בהינתן), תעלה את הסיכון לסכרת סוג 2 בקרב הסובלים מעודף משקל והשמנה ותעלה את הסבירות לסרקופניה ואובדן מסת העצם במיוחד בקרב מבוגרים.
בסקירת מחקרים שנערכה לאחרונה (2020) על ההשפעה של צום לסירוגין המשולב עם אימוני התנגדות על מסת הגוף הרזה מרבית המחקרים שנכללו מצאו שצום לסירוגין עם הקפדה על צריכת חלבון נאותה בכמות של 1.2-1.9 גר/ק"ג בשילוב אימוני התנגדות סייעו לשמור על משקל הגוף הרזה ולסייע בהפחתת מסת השומן.
ממצא מעניין נוסף מראה אובדן של שומן גם בזמן יצירת מאזן קלורי חיובי בתקופה של צום לסירוגין בשילוב אימוני התנגדות.
אין סיבה לחשוש מצום לסירוגין, זוהי גישה מקבלת שמקבלת מודעות גבוהה יותר לאחרונה, אם כי אינה מתאימה לכל אחד.
במידה ובוחרים בגישה זו חשוב להתאים תזונה נכונה ומאוזנת לזמני האכילה, לבצע פעילות גופנית הכוללת גם אימוני התנגדות ולא רק פעילות אירובית.
Keenan, S., Cooke, M. B., & Belski, R. (2020). The Effects of Intermittent Fasting Combined with Resistance Training on Lean Body Mass: A Systematic Review of Human Studies. Nutrients, 12(8), 2349.

שתפו:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

פוסטים נוספים:

נשים ספורטאיות

נשים ספורטאיות: הסיכונים התזונתיים בקרב ספורטאיות נשים: תובנות והמלצות

נשים ספורטאיות: אתגרים תזונתיים נשים ספורטאיות מתמודדות עם אתגרים ייחודיים בתחום התזונה, הנובעים מהדרישות הגבוהות של פעילות גופנית בשילוב עם גורמים פיזיולוגיים והורמונליים. המחקר שנסקר

קרא עוד »
סגירת תפריט